Van schoonmoedermoord verdachte huisarts opgepakt

© iStock
De Maastrichtse huisarts, die wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder, is dinsdagochtend opgepakt.
Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Volgens de persofficier van justitie wordt niet alleen gekeken naar moord, maar worden 'alle mogelijkheden' opengehouden.

Sterfgeval

De 57-jarige arts wordt verdacht van tenminste één sterfgeval in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Justitie is daarop een onderzoek gestart.

Doorzoekingen

De politie meldt dat zij op meerdere plekken doorzoekingen heeft gedaan en daarbij meerdere zogeheten informatiedragers in beslag heeft genomen. Ook heeft zij getuigen en deskundigen gehoord over de zaak.

Medicijnen?

De vrouw overleed 29 juli 2016 op 76-jarige leeftijd in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Huisarts G.W. zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden een te hoge dosering medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of hebben bespoedigd.
Richard Wagemans, de advocaat van de arts, wil vooralsnog niet ingaan op details over de zaak.

Martha Flora

Het verzorgingstehuis heeft geschokt gereageerd op het sterfgeval. Verder wil het verzorgingstehuis niet op de zaak ingaan.

Specifieke verdenkingen

Donderdag of vrijdag wordt de huisarts voorgeleid bij de rechter-commissaris, pas dan wordt meer bekend over de specifieke verdenkingen. Hij beslist dan wat er verder gaat gebeuren in de zaak. Het Openbaar Ministerie wil verder geen commentaar geven tot de arts is voorgeleid.

Notaris

Justitie is ook een onderzoek gestart naar een Limburgse notaris. Hij wordt verdacht van onjuistheden in het opstellen van akten van de vrouw. Wat het verband tussen de moord op de vrouw is, is niet duidelijk. De advocaat van de notaris zegt dat zijn cliënt geen medeverdachte is in de moordzaak.