Held uit Simpelveld stopt spookrijder A79

© screenshot L1
Dankzij het heldhaftige optreden van Rick Bormans uit Simpelveld is een spookrit op de A79 zaterdagmorgen zonder ongelukken verlopen.
Hij parkeerde zijn eigen auto op de autoweg en dwong de spookrijder zo om te stoppen.

Duitse spookrijder

De bejaarde Duitse spookrijder was in Rothem op de verkeerde kant van de autoweg gereden. Bormans die op weg was naar Maastricht hoorde de melding op de radio en bedacht zich geen moment.

Stil op de weg

Met in het achterhoofd het dodelijk ongeval ruim een jaar geleden op dezelfde weg, zette hij zijn eigen voertuig stil op de baan waar de spookrijder reed. Hij stapte uit en gebaarde de spookrijder om te stoppen. Dat deed de Duitser ook. De spookrijder had wel lichtsignalen gezien van andere weggebruikers, maar was zich van geen kwaad bewust, zo vertelde hij tegen Bormans.

Goede afloop

Met behulp van Bormans en de politie werd de Duitser via de afslag Voerendaal naar de goede weghelft begeleid. Pas nadat de hele actie achter de rug was, realiseerde de emotionele Bormans dat het mede dankzij zijn optreden met een sisser afliep. Ook was de Simpelveldenaar blij dat het verkeer achter hem goed reageerde en eveneens stopte.

Bekeuring

De spookrijder kreeg een bekeuring van de politie. Hoe hoog die wordt moet nog worden bepaald door de officier van justitie. Daarna kon hij zijn weg naar Aken, vervolgen.