'Satudarah had interesse in uitgebrand pand in Heerlen'

15 februari: Brand aan de Passartweg in Heerlen. © Arnaud Nilwik
Motorclub Satudarah wilde zich mogelijk vestigen in het bedrijfspand in Heerlen dat op 15 febuari door brand volledig werd verwoest.
Dat bevestigen meerdere bronnen aan L1. Leden van de motorclub zouden regelmatig zijn gezien in en rond het gebouw.

Aangestoken
De politie heeft serieuze aanwijzingen dat de brand is aangestoken. Welke aanwijzingen dat zijn, wil de politie niet zeggen. Het is ook niet bekend wie de brand heeft aangestoken. De politie laat desgevraagd weten "allerlei geruchten te horen over de brand. Die worden allemaal onderzocht."

Volledig verwoest
Het bedrijfspand aan de Passartweg werd in februari volledig verwoest door het vuur. De brand ontstond in de kelder van het gebouw. De dag erna werd het gedeeltelijk gesloopt. Niemand raakte gewond, maar de bewoners van een tiental woningen moesten tijdelijk hun huis uit vanwege het gevaar. De brandweer had uren nodig om het vuur onder controle te krijgen. Er werd onder meer een shovel ingezet om gaten in de muur te maken om het vuur beter te kunnen blussen.
Brand autobedrijf Heerlen. © Arnaud Nilwik

Lees ook: Grote brand bij autobedrijf in Heerlen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!