1Lunch: Terrorwasbeer nog steeds op roverspad

© iStock
* 18-jarige man ernstig gewond bij ongeluk* Meeste nieuwe woningen in Weert* Verdachten mislukte ontsnapping voor de rechter
Nieuwe woningen
Sinds 2015 werden er zo'n 6.500 nieuwe woningen gebouwd in onze provincie. In Weert verrezen de meeste nieuwe huizen. Maar ook Horst aan de Maas en Venlo timmerden aardig aan de weg. In Onderbanken hadden de bouwbedrijven amper werk met nieuwe huizen. In 3,5 jaar tijd werden daar slechts twaalf nieuwe woningen gebouwd. Lees hier meer.
Ernstig ongeluk op A73
Op de A73 is vanochtend een 18-jarige man uit Tegelen zwaargewond geraakt toen hij met zijn bestelbus achter op een vrachtwagen botste. Het ongeluk gebeurde tijdens de ochtendspits ter hoogte van Sint Joost. De snelweg was vanwege het ongeluk enige tijd dicht. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Lees hier meer.
Wasbeerterreur nog niet over
De wasbeerterreur in Maastricht lijkt nog niet ten einde. Gisteravond heeft het beest namelijk opnieuw slachtoffers gemaakt. Eén van de bewoners van de Bergerstraat mist zijn kippen. Nadat er eerder deze week een wasbeer werd gevangen, was er de hoop dat de terreur ten einde was. Valse hoop. De opgepakte wasbeer blijkt niet de beruchte wasbeer te zijn. Lees hier meer.
© L1 (Loepy Thissen)
Mislukte gevangenisontsnapping
De advocaten van de negen mannen die van plan zouden zijn geweest om topcrimineel Benaouf A. uit de Roermondse gevangenis te bevrijden met onder meer een helikopter, beginnen vandaag met hun verdediging in de rechtbank. Eén van de mannen heeft een verklaring afgelegd, de anderen houden hun kaken stijf op elkaar. Lees hier meer.
Meest duurzame bedrijf
DSM is het meest duurzame bedrijf op de Amerikaanse beurs in de categorie chemie. Dat blijkt uit een ranglijst opgesteld door de beurs Dow Jones in New York. Het voedings- en materialenbedrijf grossiert de laatste jaren in prijzen voor duurzaamheid. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!