Arne Hermsen mogelijk bedreigd vlak voor verdwijning

© Twitter Team Vermissingen
De vermiste Arne Hermsen zou mogelijk zijn bedreigd vlak voor zijn verdwijning in februari 2015.
Meerdere collega's van de 34-jarige man uit Gennep laten dat woensdagavond weten tijdens de uitzending van het SBS6-programma Team Vermissingen.

Overstuur

De redactie van het programma heeft onderzoek gedaan naar de vermissing van Arne Hermsen. Na zijn laatste werkdag in Heijen op 13 februari 2015, kwam de man uit Gennep niet meer thuis. Collega's die op die dag met hem hebben gewerkt, geven aan dat Arne die dag erg overstuur was. "Hij zat niet lekker in zijn vel en was nauwelijks aanspreekbaar. 's Ochtends had hij een telefoontje met slecht nieuws gehad, maar daar kon hij niks over zeggen."

Vriendinnetje

Ook laat een collega weten dat Arne mogelijk een vriendinnetje zou hebben gehad. "Via via hoorden wij dat hij een vriendinnetje had. Jongens of vrienden van haar zouden Arne hebben bedreigd."
Ook Arne's moeder, die in de studio aanwezig was, had weleens van een vriendinnetje gehoord. "Zelf heeft Arne nooit over een vriendinnetje verteld, maar heb het wel van anderen gehoord."

Orde van Transformanten

Dit geeft een andere wending aan het onderzoek. Tot op heden werd namelijk gedacht dat Arne zich wellicht had aangesloten bij de Orde van Transformanten. Deze religieuze gemeenschap zit in klooster Gravendaal in Goch, net over de Duitse grens. Uit onderzoek van Team Vermissingen is gebleken dat een aantal mensen die uit deze gemeenschap wilde stappen, neergestoken zou zijn. Mensen die er levend uitkwamen, geven aan volledig gehersenspoeld te zijn.
De vermiste Arne Hermsen uit Gennep. © Facebook Nienke Hermsen

Sekte

Eén van Arne's vrienden laat in het programma weten dat hij het niet uitsluit dat Arne zich bij sekte zou hebben aangesloten. "Het zou zeker kunnen dat Arne zich bij een sekte heeft aangesloten. Hij was nogal filosofisch ingesteld en vond de huidige samenleving maar niks. Wellicht heeft hij mensen gevonden die beter in zijn straatje passen."
Ook zijn moeder ziet het als een mogelijkheid. "Arne was veel bezig met bijbelteksten en zonderde zich vaak af." Eerder zocht zij hulp bij het klooster in haar zoektocht naar haar zoon. Medewerkers van het klooster hebben hem niet gezien.

Emotionele oproep

In de uitzending doet zijn moeder een emotionele oproep tot Arne. "Je hoeft niet per sé naar huis te komen, maar laat weten of je gelukkig en in orde bent. Liefst op een geschreven papiertje, zodat ik weet dat jij het bent."