De week in tweets: Wethouder Taxi en Van Rey over Hotmail

Venlo heeft na een wethouder Tax ook een wethouder Taxi, Jos van Rey legt Pauw wat uit over Hotmail en hoog bezoek in Limburg. Hier is ie weer: De week in tweets!
Natuurlijk waren ook deze week weer de nodige Limburgse VVD'ers in het nieuws. Het hoger beroep van Ricardo Offermanns wist echter slechts een enkele twitteraar te verleiden tot een scherpe tweet.
Veel verder dan het "Nieuwe dag, nieuw nieuws over n #VVD’er en justitie: vandaag hoger beroep in zaak tegen Ricardo Offermanns", van

Nieuwe dag, nieuw nieuws over n #VVD’er en justitie: vandaag hoger beroep in zaak tegen Ricardo Offermans http://t.co/iEAFlxlW9S #roermond

— Kaj Leers (@kajleers) 12 maart 2015 " target="_self">@KajLeers kwam het niet.

Topvermaak met knabbels

Hoe anders was dat toen Jos van Rey aanschoof bij Jeroen Pauw? Het leverde als we de twitteraars mochten geloven ruim een kwartier lang topvermaak op. Er waren zelfs mensen die hun knabbels er speciaal voor uitkozen.
Toen het vraaggesprek dan eindelijk begon was er helemaal geen houden meer aan.

Jos_the_boss

Vooral het moment waarop Van Rey zijn gesprekspartner voorhield dat hotmail heus nog heel populair is, haalde het beste in de kijkers naar boven. Potentiele emailadressen volgens de twitteraars zijn jos_the_boss@hotmail.com (@WdeGelder), jos.fijneroetsj@hotmail.com (@Meub69) en Jossie_bonnetje@hotmail.com (@TOKNICHT). En ook @HannaHekkert kan geen genoeg van Van Rey krijgen. "Zo blij dat ik hiervoor wakker ben gebleven #pauw #vanrey #hotmail."
Ondertussen maakt @top_grafisch zich alweer op voor een nieuwe Van Rey schandaal.
Nadat ook de voor- en tegenstanders zich nog even van zich lieten horen, ging Pauw net als wij door naar het volgende onderwerp.
Want er was meer deze week. De Koning kwam een dagje op bezoek en ook Alexander Pechtold liet zijn gezicht even zien in onze provincie.
Na die bezoekjes leek de rust in Limburg wedergekeerd.

Taxiritjes in Venlo

Maar dat was buiten de Venlose VVD-wethouder Stephan Satijn gerekend. Ook hij bezoekt met enige regelmaat mensen en hij doet dat het liefst per taxi. Ongeveer 185 keer in 2014, waarvan 137 ritjes betaald werden door de gemeente. De kosten: 9200 euro. En dus kon ook hier een rake sneer niet uitblijven.

Het mysterie van de korrel

Ondertussen vielen er ook nog mysterieuze zwarte korrels uit de lucht in Born. En werd in eerste instantie nog beweerd dat de korrels honderden auto's beschadigde, uiteindelijk bleken het er slechts enkele tientallen. De schade viel dus mee, maar het mysterie blijft. Maar om de week toch positief af te sluiten. @roy_d meent de code gekraakt te hebben.
Tot volgende week.