Enquête over verloop van Powerman in Horst na klachten

© Istock
Horst aan de Maas gaat betrokkenen bij duatlonevenement Powerman schriftelijk benaderen voor een evaluatie van de recente editie twee weken geleden.
Met de input van bewoners en bedrijven langs het parcours gaat de gemeente in mei het gesprek aan met de organisatie van Powerman. Er vindt dit keer een uitgebreidere evaluatie plaats vanwege incidenten voorafgaand aan en tijdens het evenement.

Kasteelse Bossen

Zo maakte wethouder Bob Vostermans (Sport, CDA) zich eerder al boos om het feit dat de organisatie aanwonenden langs het parcours onvoldoende informeerde over de wedstrijddag op 12 april. Er was lang onduidelijkheid over de bereikbaarheid van het gebied rondom de Kasteelse Bossen in Horst.

Wegafsluiting

Powerman-organisator John Raadschelders sprak overigens tegen dat hij omwonenden niet goed had geïnformeerd. Op de dag van de duathlon waren omwonenden boos omdat de Tienrayseweg eerder werd afgesloten dan de bedoeling was. Volgens Raadschelders was dit niet zo.

Evaluaren

Eerder zei Horst aan de Maas al vlak na het evenement een evaluatie te willen houden. Wethouder Bob Vostermans zegt nu echter volledigheid en zorgvuldigheid boven snelheid te verkiezen.

Geen contract

Horst aan de Maas heeft geen contract met het duathlonevenement. De vergunningaanvraag wordt jaarlijks beoordeeld. De gemeente verstrekt een subsidie van 5000 euro, het hoogst mogelijke bedrag voor een evenement in de gemeente. De provincie Limburg draagt 13.000 euro bij. Powerman vindt sinds 2006 plaats in Horst. Vanaf toen in en rondom het centrum. Dit jaar voor het eerst bij de Kasteelse Bossen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!