1Lunch: Mr. right gezocht op Pinkpop

© Jean-Pierre Geussens
* Ramadan en examens: 'Extra kracht van God'* Boosdoener stalbranden gevonden?!* Oude beelden burenruzie Kerkrade nu in HD

Ramadan en examens: 'Extra kracht van God'

Het is blokken geblazen voor de scholieren. Voor het eerst sinds dertig jaar valt de ramadan precies samen met de eindexamens op middelbare scholen. Een extra zware beproeving voor leerlingen van islamitische afkomst. Toch ziet niet iedereen het zo. De 15-jarige Buse Celik uit Reuver doet eindexamen vmbo-t op het Broekhin College in Roermond. Lees hier meer.
Boosdoener stalbranden gevonden?!
Ratten kunnen behoorlijk wat overlast en schade veroorzaken in en rondom huizen. Nu zouden de dieren ook in verband worden gebracht met de branden die in korte tijd in twee kippenstallen uitbraken. CDA-statenlid Rudy Tegels zegt diverse signalen te hebben gekregen dat de knagers de veroorzakers zouden kunnen zijn. De ratten knagen elektriciteitskabels door, waardoor kortsluiting ontstaat. Lees hier meer.
© iStock
Romantiek op Pinkpop: festivalkaartje in ruil voor date
Een opvallende oproep: de 34-jarige Wendy van Impelen uit Voerendaal hoopt dit jaar op Pinkpop haar 'mr right' tegen te komen. Om haar ware Jacob te vinden, heeft ze iets bijzonders bedacht: een date op het festival in Landgraaf. Lees hier meer.
Oude beelden burenruzie Kerkrade nu in HD
Documentairemaker Frans Bromet bracht in 1994 de haat en nijd tussen buren in Kerkrade vakkundig in beeld. De aflevering kreeg een cultstatus vanwege de opmerkelijke persoonlijkheid van bewoner Nigel Geerlings. Een nieuw online platform van de VPRO heeft de legendarische uitzending nieuw leven ingeblazen. Lees hier meer.
Niet inbrekers, maar haakschoten teisteren Heerlerbaan
Waar Heerlerbaan gebukt leek te gaan onder een (poging tot) inbraakgolf, blijkt niets minder waar. Liefst elf inwoners maakten melding van schade aan hun raamkozijnen die door geboefte veroorzaakt zou zijn, maar uit politie-onderzoek komt een andere conclusie naar voren: de beschadigingen zijn waarschijnlijk het gevolg van uitgedraaide haakschoten bij het openzetten van de ramen. Lees hier meer.
© iStock
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!