1Lunch: Vermiste Sittardse studenten op Sint Maarten terecht

© Jos van Mil
* Plan je route: A73 meerdere keren dicht* Sittardse soldaat kiest boevenpad* No-flyzones problematisch voor wietdrones
Plan je route: A73 meerdere keren dicht
Vanwege werkzaamheden gaat de A73 deze maand meerdere keren dicht. Rijkswaterstaat gaat zowel de Roer- als de Swalmentunnel een paar keer sluiten. Ook iets noorderlijker wordt er aan de snelweg gewerkt. Komend weekend gaan de werkzaamheden van start. Beide tunnels zijn van vrijdag 20:00 uur tot en met zaterdag 06:00 uur dicht. Lees hier meer.
Sittardse soldaat kiest boevenpad
Drie overvallen op een videotheek in zijn eigen woonplaats en ook nog eens één op een supermarkt in Born. Dat is waar de militair uit Sittard van verdacht wordt. Tussen december 2016 en februari dit jaar zou de jongeman met een koevoet meerdere zaken hebben overvallen. Er wordt nog onderzocht of de Sittardenaar ook een overval op een poolcentrum in Sittard heeft gepleegd. Lees hier meer.
© 1Limburg
No-flyzones problematisch voor wietdrones
De no-flyzones voor drones hebben voor problemen gezorgd bij het uitvoeren van hennepcontroles boven maïsvelden. De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) heeft flink geïnvesteerd in dit anti-hennepproject, maar dit was lang niet toereikend om alle percelen te controleren. Lees hier meer.
Huub Stapel: 'Rol in Flikken Rotterdam is piece of cake'
Huub Stapel is vanaf volgende week weer wekelijks te zien als officier van justitie Hein Berg in de tweede reeks van Flikken Rotterdam. En ondanks dat Stapel erg druk is met toneel, stond hij iedere zondag met weinig moeite op de set van de politieserie. "Vergeleken met wat ik nu op toneel doe, is Hein Berg echt een piece of cake. En wat fijn is: ik heb niet van die bakken tekst. Omdat ik alleen op zondag kan draaien, komt dat goed uit. De afgelopen weken waren heel overzichtelijk: vijf dagen repeteren voor het toneel, op zaterdag tekst leren voor Flikken en op zondag opnemen." Lees hier meer.
De cast van Flikken Rotterdam, met in het midden Huub Stapel. © AVRO-TROS
Vermiste Sittardse studenten op Sint Maarten terecht
De twee studenten van Zuyd Hogeschool in Sittard zijn veilig terecht. Jenny Linders uit Weert en Jordy Stijnen uit Landgraaf werden sinds woensdagmiddag vermist nadat orkaan Irma over het eiland raasde. Allebei studeren ze People and Business Management en lopen op Sint Maarten stage. De studenten betrokken iets meer dan een week geleden een huis in Philipsburg, de hoofdstad van het eiland. Lees hier meer.