Coalitieakkoord ondertekend in stadhuis Gennep

© Gemeente Gennep
CDA, SP en VVD in Gennep hebben een coalitieakkoord bereikt. Dat is vrijdagmiddag ondertekend in het stadhuis van Gennep.
Ook zijn de namen van de drie wethouders bekendgemaakt.

Wethouders

Voor het CDA wordt dat Rob Peperzak. Hij is sinds 2017 voorzitter van het CDA in Gennep. Janine van Hulsteijn komt namens de VVD in het nieuwe college van B&W. Zij was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter toen haar partij in de oppositie zat. Bij de verkiezingen was zij lijsttrekker.
Voor de SP blijft Peter Lucassen wethouder. Hij zat ook in het vorige college van SP, D66 en de lokale partij KERN.

Afspraken

In het coalitieakkoord is onder meer afgesproken dat er geen coffeeshop in Gennep wordt toegestaan en ook geen waterpijp-cafés. Verder moet eind dit jaar een knoop worden doorgehakt over de aanpak van de gevaarlijke Zwarteweg in Milsbeek. Een verkeerskundig bureau gaat de diverse mogelijkheden vergelijken.
De doorgaande weg richting Groesbeek wordt veel gebruikt door vrachtwagens. Omwonenden klagen daarom over trillingen, geluidsoverlast, fijnstof en gevaarlijke verkeerssituaties.

Reconstructie N271

In het Gennepse akkoord staat ook dat de provinciale weg N271 na de voorgenomen reconstructie twee keer tweebaans moet blijven en toegankelijk voor landbouwverkeer. De maximumsnelheid moet 80 kilometer worden.
Andere in het oog springende punten in het akkoord van CDA, VVD en SP zijn meer woningen in elke kern, meer ondersteuning van (sport-)verenigingen en lastenverlaging voor inwoners en bedrijven.

Spaarpot blijft

Ook blijft de spaarpot in stand voor de bekostiging van de jeugdzorg, de sociale werkvoorziening en de toeleiding van mensen naar betaald werk. Bovendien krijgen mensen met een smalle beurs een hogere tegemoetkoming van de gemeente voor hun zorgverzekering.
Op 14 mei bespreekt de gemeenteraad van Gennep het coalitieakkoord en worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!