Landgraaf wil surfmekka van Nederland worden

© Endless Summer
In Landgraaf moet een surfhal verrijzen. In de hal moet een meer van 160 meter lang komen waar golven tot 2 meter hoog worden opgewekt.
De kosten bedragen volgens de initiatiefnemers 17 miljoen euro. De gemeente wil nu 75.000 euro subsidie geven aan het project.

Endless Summer

In de hal moet ook een horecagelegenheid, winkels en een surfschool komen. Initiatiefnemer Frank Halder denkt dat het project met de naam Endless Summer kans van slagen heeft. "Surfen wordt steeds populairder. Ook in Nederland. Mensen reizen over de wereld om golven te bedwingen. Dat kan straks ook in Landgraaf."

Nieuwjaarsduik

De surfhal moet jaarlijks 150 duizend bezoekers trekken. "En dat is een voorzichtige schatting", stelt initiatiefnemer Wim Dupont. "We willen ook evenementen gaan organiseren. Denk aan een Nieuwjaarsduik."

Samenwerking

De initiatiefnemers willen met SnowWorld gaan samenwerken. Zo is er overleg over personeelsuitwisseling. "In de zomer is het rustig bij SnowWorld en druk bij ons. Overtollig personeel van SnowWorld zou dan hier kunnen werken", aldus Frank Halder.

SnowWorld

De gemeente Landgraaf denkt dat het plan een kans van slagen heeft. "Kijk naar SnowWorld. Daar geloofden ook veel mensen niet in", zegt wethouder Marlies Dreissen. "Het moet een volgende attractie worden met bovenregionale aantrekkingskracht. Een nieuwe parel aan onze snoer van toeristische attracties"