Vlog: ‘Door de kou kan ik me weer openstellen voor anderen’

© Facebook Kiki Bosch
Miljoenen views kreeg Kiki Bosch uit Eys met haar ijsduikkunsten op YouTube, maar voor haar tellen deze aantallen niet.
Voor haar draait het niet om de mooie plaatjes en het reizen, maar wel om de boodschap die zij uit wil dragen.

Misbruik

Vaak krijgt Kiki de vraag waarom zij doet wat zij doet. En dan komt er een aangrijpend verhaal. Een paar jaar geleden was zij in Thailand, waar haar iets vreselijks is overkomen. Ze werd seksueel misbruikt door een collega. Kiki heeft zich lange tijd angstig gevoeld. Een week na de verkrachting, heeft hij hetzelfde bij een ander meisje gedaan en is hij daarna met de noorderzon vertrokken. Dit raakte Kiki enorm. "Toen realiseerde ik me dat mijn stilzwijgen een enorm gevolg had gehad voor iemand anders. Het feit dat ik niets gedaan heb, heeft hem de vrijheid gegeven om nog eens te doen wat hij mij heeft aangedaan."

Connectie

Lang vond zij het moeilijk om met haar gevoelens om te gaan. Totdat ze het ijskoude water in ging. Een survivalmodus ging aan. Tijd om zichzelf dingen kwalijk te nemen, was er niet. "Door de kou ga je terug naar de kern van je ziel en connect je met jezelf. Het is pas wanneer je met jezelf in contact bent, dat je open kunt komen te staan voor een echte en diepe connectie met anderen. En dat, is het mooiste wat er bestaat."
Haar verhaal legde ze vast in een indrukwekkende video, gemaakt in IJsland. Haar kracht, haar ervaringen en haar denkwijze kunnen een inspiratie zijn voor iedereen. Laat je meeslepen en zie de persoon die Kiki is.
Kijk voor Limburgse vloggers in de rubriek 'Kijk mij eens' op L1.nl