1Lunch: Slecht weer verpest training van Max Verstappen

© EPA/ Lynn Bo Bo
* Training van Max Verstappen afgelast* Stem nu op op de leukste babyfoto?* Staalkabelspanners vastgelegd op beeld
Prostitueemoorden
Zou er dan eindelijk duidelijkheid komen over de gruwelijke dood van een aantal Heerlense tippelaarsters? Het coldcaseteam van de Rotterdamse politie heeft een man opgepakt die wordt verdacht van de moord op twee prostituees in de havenstad, meer dan 25 jaar geleden. De politie onderzoekt nu of hij ook gelinkt kan worden aan de reeks moorden in Heerlen in de jaren negentig. Lees hier meer.
Snelste van de dag
Max Verstappen was vanochtend tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van China de snelste van allemaal. Hij was in de regen ruim anderhalve seconde sneller dan de nummer twee, Felipe Massa. Vanwege aanhoudende mist werd de race twee keer onderbroken. Het slechte weer was dan ook de reden dat de twee training, die ook vanochtend op het programma stond, werd afgelast. En dus is Max de snelste van de dag! Lees hier meer.
© ANP
Problemen met Maaslijn
Het blijft aanmodderen op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Treinen rijden te laat of zelfs niet, en de provincie is het zat. Vervoerder Arriva wordt nu gekort, en als de vertragingen niet snel de wereld uit zijn krijgt het bedrijf zelfs een boete. Lees hier meer.
Staalkabel over de straat
Op bewakingsbeelden zijn ze duidelijk te zien: twee mannen die begin vorige maand over de straat wandelen waar kort daarna een snorfietsster snoeihard tegen een over de weg gespannen staalkabel aan rijdt. De vrouw raakt gelukkig niet ernstig gewond, de politie is op zoek naar de twee mannen. Lees hier meer.
© Google Streetview/Politie
Limburgers vrijen veilig
Limburgse jongvolwassenen gebruiken vaker een condoom bij seks met een losse partner dan leeftijdsgenoten elders in het land. Slechts 3,6 procent heeft namelijk tijdens de meest recente vrijpartij onbeschermd gesekst. Landelijk ligt dit percentage een stukje hoger, op 6,6 procent. We zijn goed bezig dus! Lees hier meer.
Stemmen op babyfoto's
Vandaag is de babyfotowedstrijd losgebarsten. We hebben 600 mooie, schattige en stoere babyfoto's verzameld en vanaf vandaag mag je stemmen op de allerleukste. De baby met de meeste stemmen wint een professionele fotoshoot. Lees hier meer.
Staat jouw baby nog niet in ons fotoalbum? Stuur dan nog snel een foto in! Dit kan nog tot en met zondag. Let op: het kindje moet in 2016 geboren zijn en in Limburg wonen.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.