Actiegroep wil fulltime Tihange-actievoerder

De kerncentrale in Tihange. © archief iStock
Actiegroep WISE wil iemand fulltime in dienst nemen die de opdracht krijgt om ervoor te zorgen dat de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 binnen twee jaar gesloten worden.
Om het salaris en het campagnegeld te kunnen betalen, heeft de actiegroep maandelijks 3500 euro nodig en dat geld moet worden opgebracht via crowdfunding.

Aandacht
WISE, wat staat voor World Information Service on Energy is één van de actiegroepen achter de mensenketting, waarbij op 25 juni ruim vijftigduizend mensen gemobiliseerd werden om een menselijke keten van 90 kilometer te maken van Tihange via Maastricht naar Aken. "Een geweldig succes", blikt WISE terug op haar website. "Maar er is meer nodig om de twee beruchte 'scheurtjescentrales' dicht te krijgen. We moeten nu gaan actievoeren, lobbyen en rechtszaken gaan voeren. We moeten zorgen dat de aandacht voor dit thema niet verslapt."

Crowdfunding

Het loon van deze zogenoemde 'campaigner' en het campagnebudget moet worden opgebracht door honderden mensen die maandelijks een klein bedrag doneren. Via de website van WISE is de crowdfundingsactie inmiddels gestart. Het bedrag moet over twee maanden bij elkaar gebracht zijn. In december wil de actiegroep dan iemand in dienst willen nemen die de sluiting voor elkaar moet krijgen.