1Lunch: Gevaarlijke vossenlintworm baart zorgen

© iStock
* Gesjoemel met zorggeld kost ambtenaar kop* Heroïne uit auto gegooid tijdens achtervolging * Scholieren voor een dichte schooldeur

Gesjoemel met zorggeld kost ambtenaar kop

De gemeente Kerkrade heeft een ambtenaar ontslagen vanwege gesjoemel met zorggeld. De man had een aanvraag voor een eigen tegemoetkoming gedaan op naam van zijn zoon. Hij viel door de mand toen de zoon aan de bel trok nadat hij een tegemoetkoming had ontvangen zonder daarvoor zelf een aanvraag te hebben ingediend. De ambtenaar werd vanwege het incident door de gemeente Kerkrade ontslagen. Lees hier meer.

Heroïne uit auto gegooid tijdens achtervolging

Een paar verdachten moesten even iets kwijt. Tijdens de achtervolging door de politie in België gooiden ze namelijk heroïne uit het raam van hun auto in de hoop niet door de mand te vallen tijdens een grote internationale drugscontrole. De Nederlandse politie onderschepte de auto vlak over de grens en de Belgische agenten stelden de 'verloren' drugs veilig. Lees hier meer.
© Foto ter illustratie: iStock
Scholieren voor een dichte schooldeur
Dit is even balen. Scholieren uit Ubachsberg staan binnenkort 's morgens voor een gesloten deur van hun school. Door aanpassingen in de dienstregeling van Arriva moeten zij zo vroeg de bus nemen om op tijd te komen, dat het Sophianum in Gulpen nog niet open is. Vanaf 10 december heeft de vervoerder een nieuwe dienstregeling en daar komt een rit in te vervallen. Lees hier meer.
© L1
Bestuurder rijdt door na aanrijding fietser
Een automobilist is vanmorgen doorgereden na een aanrijding met een fietser. Dit gebeurde bij een tunnel aan de Severenstraat in Maastricht. De fietser is daarbij gewond geraakt. Lees hier meer.
© 1Limburg

Gevaarlijke vossenlintworm baart zorgen in Zuid-Limburg

Let op: de gevaarlijke vossenlintworm is bezig aan een opmars. Ruim de helft van de vossen in Zuid-Limburg is ermee besmet. Huisdieren kunnen de parasiet overbrengen op mensen. De vossenlintworm kan bij mensen voor serieuze aandoeningen zorgen, zoals ernstige klachten aan de lever, geelzucht en blindheid. Lees hier meer.