Politie onderzoekt krantenbericht uit 1985 in zaak Nicky

© Jean-Pierre Geusens
In het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen bekijkt de politie een krantenbericht uit 1985.
Het bericht stond in 1985 in het Limburgs Dagblad. Een politiewoordvoerder bevestigt dat er onderzoek wordt gedaan naar het krantenbericht.

Ontucht

Hierin stond dat een man uit Simpelveld tegen de Rijkspolitie heeft bekend dat hij ontucht had gepleegd met twee jongens van tien jaar. Ook zou hij een jaar eerder ontucht hebben gepleegd met twee minderjarige jongens in Wijlre. Op social media circuleert het krantenbericht en wordt het gelinkt aan Jos Brech, verdachte in de zaak Verstappen. "Wij kunnen niet bevestigen dat de man uit het krantenbericht Jos Brech is", zegt de politiewoordvoerder.

Zedendelict

De woordvoerder van de politie benadrukt dat het Openbaar Ministerie woensdag heeft laten weten dat de verdachte in 1985 in aanraking is geweest met de politie vanwege een zedendelict, maar dat deze zaak is geseponeerd en het delict onbekend is. Dit is niet meer te achterhalen, omdat de archieftermijnen niet meer in de systemen staan.

Nicky Verstappen

De elfjarige Nicky uit Heibloem werd twintig jaar geleden dood gevonden tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Woensdag maakte de politie bekend dat Brech verdachte is in de zaak Nicky Verstappen. Sinds februari is Brech echter spoorloos. Hij werd door familieleden als vermist opgegeven, maar buren vertelden hem nog gezien te hebben toen zijn moeder in april overleed.
Bij de politie zijn sinds woensdag meer dan 200 tips binnengekomen over de verdachte, onder meer over zijn mogelijke verblijfplaats. De tips worden met spoed onderzocht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!