Nederweert wil geen nieuw onderzoek naar N266

De N266 in Nederweert. © Google Streetview
Het gemeentebestuur van Nederweert vindt dat de gemeente tien jaar teruggeworpen wordt in de tijd als het Limburgs Parlement besluit om helemaal opnieuw te kijken naar de aanpak van de verkeersproblemen op de N266.
Dat is de weg langs de Zuid-Willemsvaart in Nederweert. In het Limburgs Parlement lijkt daar een kleine meerderheid voor.

Lege handen
Maar volgens het gemeentebestuur zou dat voorstel Nederweert en de regio Midden-Limburg met lege handen achter laten. Daarom pleit het college van B&W ervoor om het voorstel van het provinciebestuur te volgen. Dat behelst de gelijkwaardige uitwerking van de twee overgebleven varianten: de aanleg van een randweg of het aanpakken van de knelpunten op de huidige N266.

Unaniem

Het college roept de gemeenteraad van Nederweert op dat unaniem te ondersteunen tijdens zijn vergadering op 26 september. "Voor zowel voor- als tegenstanders van één van de twee varianten is het zaak de handen ineen te slaan. Laten we de feiten laten spreken zonder het innemen van onwrikbare stellingen vooraf", aldus B&W van Nederweert.
Drie dagen na de gemeenteraadsvergadering - op 29 september - moet het Limburgs Parlement de knoop doorhakken.