Wilders-docu ook bij publieke omroep te zien

© Tim Voncken
De NTR laat op 11 oktober de anderhalf uur durende film WILDERS zien. Een ingekorte versie van de documentaire was deze week al te zien op de commerciële jongerenzender Viceland.
WILDERS komt van de hand van de Amerikaanse regisseur Stephen Morse. Hij filmde de PVV-leider vier maanden lang in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart.

Privéleven

Morse geeft een inkijkje in het privéleven van de politicus die zich doorgaans het liefst van media afschermt. Voor kritisch commentaar op het gedachtegoed van de Venlose politicus deed hij een beroep op journalisten, schrijvers en historici.

Klaver

Een andere politieke documentaire, over Jesse Klaver, zorgde deze maand voor veel ophef. BNNVARA wilde de film aanvankelijk uitzenden, maar zag daar van af na felle kritiek op het feit dat de documentairemaker zelf voor GroenLinks actief was tijdens de laatste verkiezingscampagne.

Amanda Knox

Morse vergaarde internationaal veel bekendheid met de documentaire Amanda Knox, over een geruchtmakende moordzaak in de Italiaanse stad Perugia. De film werd dit jaar genomineerd voor een Emmy.