Onderzoek naar mogelijk verband schietpartijen Blerick

© L1
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo wil van de politie weten of er een verband is tussen de recente schietpartijen in Blerick.
Hij wil daarover binnen drie dagen duidelijkheid. De schietpartij van woensdag is al de derde in korte tijd.

Mogelijk verband

De burgemeester wil dat de politie gaat onderzoeken of er een verband bestaat tussen de schietpartij woensdag en enkele eerdere schietpartijen in dezelfde buurt. De eerdere hadden volgens de woordvoerder van de burgemeester allemaal met drugs te maken. Of dat ook voor de dodelijke schietpartij van woensdag geldt, is nog niet bekend.

'Iedereen is bang'

Scholten wil dat de "rust terugkeert in de wijk." De burgervader zorgt dat er de komende dagen extra agenten worden ingezet. Bezorgde buurtbewoners houden woensdagavond een protestmars na het zoveelste schietincident. "Iedereen hier is bang", vertelt Hakim Karim, initiatiefnemer van de proteststoet. "We voelen ons in de steek gelaten door de gemeente. De buurt is niet meer veilig. Wij zeggen met deze mars: genoeg is genoeg."

Aanpak van geweld

Vrijdag overlegt de burgemeester met vertegenwoordigers van politie en justitie over hoe het geweld in Blerick "bij de wortel" kan worden aangepakt. Ook gaat Scholten de wijk in om met wijkvertegenwoordigers en sleutelfiguren te spreken.