Alle Chemelot-fabrieken eind van de dag weer opgestart

© Erwin Minkenberg
Alle fabrieken op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen moeten aan het einde van de dag weer opgestart zijn. Dat zegt een woordvoerder van het chemiepark.
Tijdens het opstarten van de fabrieken kan de omgeving onder meer nog licht- en geluidsoverlast ervaren.

Groen licht
Van de 45 stilgelegde fabrieken was woensdagavond rond 22:30 uur ongeveer de helft weer operationeel. Donderdagochtend werd groen licht gegeven voor het opstarten van de rest van de fabrieken.
Audio: Alle fabrieken op Chemelot worden herstart (30 nov 2017)

Watersysteem

Een groot deel van Chemelot werd woensdagochtend stilgelegd vanwege een storing in het centrale watersysteem. Uit veiligheidsoogpunt moesten 45 van de 60 fabrieken worden afgeschakeld. Er was daarbij geen gevaar voor de omgeving, maar wel veel overlast vanwege het fakkelen.

Financiële strop

Het afschakelen van de fabrieken zorgt voor een enorme financiële strop voor het chemiepark. Exacte bedragen wil de directie van Chemelot nog niet noemen, maar de verwachting is dat het in de miljoenen loopt. Wie voor de kosten opdraait, zal de komende periode moeten blijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!