Richtlijn voor strafeis na seks met minderjarigen

© iStock
Het Landelijk Parket gaat richtlijnen opstellen voor strafeisen ter zake van betaalde seks met minderjarigen.
Gesproken wordt over eisen van zes tot vijftien maanden celstraf. Ook voor het hebben van webcam-seks met minderjarigen worden hogere straffen geëist (één tot zes maanden). Momenteel bestaan voor beide delicten geen richtlijnen.

Lage straffen
Het Landelijk Parket geeft aan dat de komst van de nieuwe richtlijnen niet direct verband houdt met de zedenzaken in Valkenburg en Heerlen. Volgens persvoorlichter Wim de Bruin zijn de lage straffen die klanten van minderjarige prostituees in eerdere zaken kregen reden voor een nieuwe aanpak.

Vaak ging het om vrijheidsstraffen van één of twee dagen en een taakstraf. "Bij verkrachting van minderjarigen wordt hoger gestraft dan bij seks met minderjarige prostituees, terwijl die net zo goed slachtoffer zijn."

Buren Armin A. vertellen

In de Limburgse kranten van deze maandag vertellen voormalige buren over hoe het leven is in de buurt van Armin A. 'Adje' stond nog voor de Valkenburgse zedenzaak bij de autoriteiten bekend als een loverboy. In Kerkrade kwam de verdachte meermalen in aanraking met justitie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!