Politiebureaus in Limburg twee uur dicht uit protest

Politiebureaus in Limburg zijn donderdag twee uur lang gesloten voor het publiek. De bonden hebben daartoe opgeroepen uit protest tegen het uitblijven van een goede cao.
Tussen 9:00 uur en 11.00 uur sluiten de bureau van de politie-eenheden Limburg, Oost-Brabant, Midden-Nederland, Oost-Nederland en Noord-Nederland de deuren.
In de middag, van 13:00 uur tot 15:00 uur nemen de politiemensen van de eenheden Noord-Holland, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zeeland/West-Brabant het stokje over.

Geen aangiftes

Tijdens de sluiting worden geen aangiftes opgenomen en vervalt ook andere dienstverlening. De agenten zijn wel beschikbaar voor noodhulp. Daardoor blijft de veiligheid gegarandeerd.

Eisen

Politiepersoneel heeft al vier jaar geen loonsverhoging gehad. De acties duren al weken en worden steeds harder. Zo loeien de sirenes op vrijdag al een aantal weken en werd er woensdag een langzaamaan-actie gehouden op de Nederlandse snelwegen.
De bonden eisen behalve een loonsverhoging ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!