Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling

© ANP/Marcel van Hoorn
Jos van Rey krijgt een eigen opera. De van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond staat model voor een vertelling onder de titel El Rey.
Aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's zijn gevat in een hedendaags verhaal, waarmee Opera 2.0 komende zomer door Limburg trekt.

De affaire
Opera 2.0 is een initiatief van Venlonaar van het Jaar Sef Thissen. "De affaire-Van Rey heeft nog steeds de hele provincie in haar greep", vertelt de bariton.

Emoties
Hij had, samen met sopraan Fenna Ograjensek uit Ubachsberg, het idee om te laten zien dat de emoties uit de opera van alle tijden zijn. Toen ze een selectie van aria's hadden gemaakt waar een bepaald verhaal in zat, kregen ze het plan die aria’s te koppelen aan een hedendaags verhaal.

Aria's in dialect
Thissen heeft de Venlose schrijver, journalist en zanger Frans Pollux ingeschakeld om dat verhaal te schrijven. "Tevens vertaalt Frans de aria's naar het dialect, zonder ze aan zeggingskracht te laten verliezen", aldus Thissen.
Pollux zegt dat het boek El Rey ("Dat zit in mijn hoofd") een belangrijke inspiratiebron is. In mei levert hij de teksten af.

Openluchttheater Valkenburg
Suzan Seegers zal het verhaal vertellen, Björn Bus dirigeert en het Blazersensemble Helicon zorgt voor de muzikale ondersteuning. Een voorstelling in het Openluchttheater Valkenburg op 30 augustus staat vast. Verder wordt ook gespeeld in Thorn, Brunssum "en nog enkele speellocaties."
Audiofragment: L1 Radio sprak met initiatiefnemer Sef Thissen
Sef Thissen over opera El Rey
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!