Veerpont op het droge door botsing stuw

Met een tractor wordt de veerpont naar de oever in Middelaar getrokken. © Saskia Kusters / SK-Media
De veerpont tussen Middelaar en Cuijk is sinds een schip drie weken geleden tegen de stuw in Grave botste, uit de vaart. Tot frustratie van eigenaar Ton Paulus. Hij lijdt honderden euro's per dag verlies.
Tussen het einde van de veerstoep en de pont zelf zit een gapend gat sinds de Maas 'leegliep'. Het zal waarschijnlijk nog minstens een week duren voordat de stuw is gerepareerd en het water weer op bevaarbaar peil komt.

UWV

De schade voor Paulus loopt steeds verder op. De eerste dagen was het nog beperkt, maar sinds de kerstvakantie voorbij is, mist hij dagelijks honderden euro's aan inkomsten. "Ik heb alleen al zeventig vaste scholieren die ik dagelijks overzet. Die moeten nu kilometers omfietsen."
De kosten gaan wel gewoon door. Paulus heeft 'twee-en-een-kwart' personeelslid in dienst voor de veerpont. "Ik heb inmiddels het UWV gevraagd of ze tijdelijk in de ww kunnen. Dat zijn ze nu aan het bekijken."

Reparatie

Begin volgende week moet de noodreparatie in Grave zijn afgerond. Vervolgens is het afhankelijk van regen en sneeuwval hoe snel de Maas tussen Sambeek en Grave weer vol stroomt.
Lees het volledige verhaal van veerman Ton Paulus woensdag in De Limburger.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!