Aanspreekpunt moet dienstverlening aan mkb'ers verbeteren

© Flickr/Julian Carvajal/ CC BY 2.0
Er komt één aanspreekpunt waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) terecht kunnen met vragen over informatie en advies voor de groei van hun bedrijf en voor innovatie.
Die aanpak moet de dienstverlening aan de Limburgse mkb'ers verbeteren. Het gaat om een proef voor twee jaar.

Instellingen en projecten

Volgens VVD-gedeputeerde Joost van den Akker zijn er momenteel zoveel instellingen en projecten dat de mkb-ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Daardoor missen zij soms ondersteuning.

Simpel

"Het aanbod aan hulp moet helder en simpel toegankelijk zijn. Het nieuwe aanspreekpunt moet er voor zorgen dat mkb‘ers snel naar het juiste loket worden doorverwezen", aldus de gedeputeerde.

Samenwerkingsverband

De stroomlijning van de dienstverlening aan het mkb is gebaseerd op een plan van het samenwerkingsverband Ondernemend Limburg. Dat bestaat uit MKB-Limburg, de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Projectteam

Een projectteam gaat twee jaar aan de slag om te kijken of de vernieuwende aanpak werkt. De drie betrokken organisaties en industriebank LIOF staan dat team terzijde. "Alle mkb'ers in de hele provincie kunnen er gebruik van maken", zo benadrukt gedeputeerde Van den Akker.

600.000 euro

De provincie draagt 600.000 euro bij aan het project, dat in totaal 1,5 miljoen euro kost. De rest van het geld komt van de andere betrokken partijen. Vrijdag moet het Limburgs Parlement wel nog groen licht geven voor de provinciale bijdrage.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!