GroenLinks in Gulpen-Wittem maakt zich zorgen om vmbo

Het complex van de scholengemeenschap Sophianum in Nijswiller. © Dagblad de Limburger/ Limburgs Dagblad
GroenLinks in Gulpen-Wittem maakt zich grote zorgen over de toekomst van het vmbo van de scholengemeenschap Sophianum.
De partij vindt dat de gemeente daarvoor te weinig geld uittrekt. Het college van burgemeester en wethouders wil 3,5 miljoen euro beschikbaar stellen voor het realiseren van een gezamenlijke locatie voor het middelbare onderwijs in Gulpen.

Unilocatie

De vmbo-vestiging van het Sophianum in Nijswiller moet vanwege het teruglopende leerlingenaantal de deuren sluiten. In 2009 vroeg de gemeenteraad al om de locaties Nijswiller en Gulpen samen te voegen tot een zogenoemde unilocatie in Gulpen. GroenLinks vreest dat het vmbo nu wel eens het kind van de rekening kan worden.

5,5 miljoen

"Uit onderzoek blijkt dat minimaal een bedrag van 5,5 miljoen euro nodig is om op een basisniveau de school te renoveren en verbouwen tot een school voor alle afdelingen, van vmbo tot vwo", zo laat de partij weten. Fractievoorzitter Marion van der Kleij: "Nu moeten we ineens een paar miljoen euro uit de beurs kloppen. Het geld dat voor het voortgezet onderwijs is bedoeld, is dus aan andere dingen uitgegeven."

Een motie

GroenLinks zal donderdag met een motie het college en de raad oproepen om te kiezen voor een unilocatie met ingang van het schooljaar 2016-2017 én voor het behoud van het vmbo-onderwijs op het Sophianum in Gulpen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!