Verzekeraars geven geen krimp: ambulances weg uit Gennep

© L1
Zorgverzekeraars VGZ en CZ zijn niet van plan hun besluit terug te draaien om de ambulancepost in Gennep te sluiten.
De verzekeraars schrijven dat als antwoord op een brandbrief van de gemeenteraden van Gennep en Mook en Middelaar om de ambulancepost toch open te houden.

Uitruktijden
De gemeentes vrezen dat het door sluiting van de ambulancepost, die is ondergebracht in de Gennepse brandweerkazerne, te lang duurt voordat er in noodgevallen een ziekenwagen voor de deur staat. De post wordt per 1 augustus opgeheven.

Gennep vreest sluiten ambulancepostAfspraken
De ambulances verhuizen naar een nieuwe post in Bergen. Volgens de verzekeraars zijn er verder goede afspraken gemaakt met ambulancediensten in de regio Boxmeer en Nijmegen, om te voorkomen dat de aanrijtijden niet gehaald worden. "Wij hebben er vertrouwen in dat de maatregelen die nu genomen worden tot verdere prestatieverbetering zullen gaan leiden", schrijven de verzekeraars in de brief.

Petitie

De zorgen over het vertrek van de ambulancepost leeft ook onder de bevolking van de twee gemeenten. Een petitie om de verzekeraars op andere gedachten te brengen is inmiddels bijna 1500 keer ondertekend.

Langgerekt

Directeur André Lemmen van AmbulanceZorg Limburg-Noord begrijpt de ongerustheid van de inwoners. "Maar uiteindelijk kunnen we door de verhuizing meer mensen helpen binnen de tijd die daar wettelijk voor staat. We redden die norm nu niet altijd. Dat heeft vooral te maken met het gebied zelf. Het is een complex en langgerekt gebied dat lastig te bedienen is."
De gemeente Gennep wordt tot de post in Bergen klaar is, woensdag bediend vanaf de ambulancepost in Haps. Dat is de post die ook het dichtstbij is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!