Minister naar Parkstad om te praten over herindeling

Parkstad gezien vanaf de Wilhelminaberg © Judith van Kessel (L1)
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken komt op 5 maart naar de regio Parkstad om te praten over een mogelijke herindeling.
Over dat onderwerp sprak ze dinsdag met onder meer gedeputeerde Ger Koopmans en gouverneur Theo Bovens. Zij waren op bezoek bij de minister van Binnenlandse Zaken. Er volgen nog meer gesprekken over een herindeling in de Parkstad-regio.

'Moet iets gebeuren'

"Iedereen kent de teksten van het kabinet na het besluit om 'nee' te zeggen tegen de fusie Heerlen en Landgraaf. Het is wel duidelijk dat er iets moet gebeuren", vertelt Koopmans aan L1. "De minister komt op 5 maart indrukken opdoen in de regio. Daarna zien we verder." Ollongren gaat met de zeven gemeentebesturen om tafel.

Leiding

Eerder zette de minister een streep door de voorgenomen fusie tussen Heerlen en Landgraaf. De provincie heeft laten weten dat de minister nu de leiding moet nemen in een eventueel fusieproces.

Verzet

Vooral in Landgraaf was er veel verzet. In een raadplegend referendum sprak een meerderheid van de Landgraafse stemmers zich uit tegen de samensmelting met de buurgemeente.