Rellend raadslid Brunssum genoeg vergoed na planschade

© Borden.Plaatsengids.nl
Raadslid Jo Palmen uit Brunssum krijgt geen hogere planschadevergoeding. Dat heeft de hoogste rechtbank, de Raad van State, bepaald.
Palmen voert al jarenlang een juridische strijd tegen de gemeente Brunssum
Grondprijs
De fractieleider van BBB-Lijst Palmen, de grootste partij in de gemeenteraad, beweert schade te hebben door een bestemmingsplanwijziging uit 2010. Volgens Palmen is zijn grond minder waard geworden, omdat er niet meer op gebouwd mag worden. In 2011 stelde de gemeente een vergoeding vast van 2940 euro.

Beroep
Maar dat was in de ogen van het raadslid te weinig en hij ging in beroep. Volgens hem zou hij meer dan een miljoen moeten krijgen van de gemeente. De hoogste rechter is nu van mening dat de vergoeding wel degelijk voldoende is.

Integriteit
Het beroep van Palmen voor een hogere planschadevergoeding deed bij zijn collegaraadsleden de wenkbrauwen fronsen. Naar aanleiding daarvan is burgemeester Luc Winants een integriteitsonderzoek gestart naar Palmen, om uit te zoeken of hij zijn functie als raadslid niet misbruikt in deze kwestie.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!