FIOD valt woning in Weert binnen vanwege miljoenenfraude

© iStock
De opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) heeft dinsdag onder meer een inval gedaan in een woning in Weert. Het huis werd doorzocht in een onderzoek naar miljoenenfraude.
De inval was onderdeel van een landelijk onderzoek waar in totaal 175 opsporingsambtenaren aan mee deden.

Doorzoekingen

Behalve in Weert werden er ook invallen gedaan in woningen in Bergen op Zoom, Roosendaal, Hilversum, Zwolle, Amsterdam en Clinge. De FIOD doorzocht ook bedrijfsadressen in Amsterdam, Hulst, Almere, Spijkenisse, Roosendaal, Hilversum en Valkenswaard. Daarnaast kreeg een vakantiewoning in Loosdrecht bezoek van de FIOD.
Bij de invallen is veel administratie in beslag genomen. Ook zijn er computers en gegevensdragers meegenomen voor onderzoek.

Btw-carrouselfraude

Het onderzoek richt zich op btw-carrouselfraude. De betrokken bedrijven factureerden tussen eind 2016 en begin 2017 voor miljoenen aan US-dollars belminuten. Ze gaven de verschuldigde omzetbelasting niet aan en droegen niks af aan de Belastingdienst. De staatskas is daardoor vermoedelijk miljoenen euro's misgelopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!