Oud-DSM-topman Peter Elverding overleden

© L1
Oud-DSM-topman Peter Elverding is donderdag op 68-jarige leeftijd na een kort ziekbed in Maastricht overleden.
Dat heeft zijn familie vrijdag bekendgemaakt. Elverding bekleedde sinds 1985 verschillende managementfuncties bij DSM. In 1995 werd hij lid van de raad van bestuur en in 1999 werd hij voorzitter.

Voorzitter

Onder zijn leiding heeft het chemiebedrijf een grote verandering ondergaan. Hij verduurzaamde het bedrijf en stootte de petrochemische activiteiten af. Mede door deze prestaties werd Elverding in januari 2005 uitgeroepen tot topman van het jaar. In 2007 verliet hij DSM en ging met pensioen.

'Vriend en collega'

?Feike Sijbesma, CEO van DSM, heeft in een bericht op de website van het chemieconcern laten weten zeer bedroefd te zijn dat hun vriend en voormalig collega is overleden. Hij noemt Elverding's visie, leiderschap en focus instrumenteel voor de transformatie die DSM onderging tussen 1999 en 2007. "Hij heeft de grondslag gelegd voor de onderneming die DSM vandaag de dag is."

Commissaris

Naast zijn bestuursvoorzitterschap bekleedde Elverding een aantal belangrijke maatschappelijke functies bij verschillende bedrijven, waaronder de Universiteit Maastricht en De Nederlandsche BANK (DNB).
In april van dit jaar moest Elverding zijn functie als commissaris bij FrieslandCampina neerleggen vanwege gezondheidsredenen.