Raadslid Stein voelt zich geïntimideerd in vliegen-affaire

© iStock
Het Steinse raadslid Chantal Meijers (CMB) voelt zich geïntimideerd door een plaatselijk recyclingbedrijf.
Zij heeft de vliegenplaag in Elsloo bij het gemeentebestuur aangekaart en kreeg vervolgens een brief van de ondernemer die daarin dreigt met een dwangsom wegens laster. De boete zou kunnen oplopen tot een ton. Ook een andere inwoner van Elsloo heeft een soortgelijke brief ontvangen.

Recyclingbedrijf

Veel mensen in Elsloo klagen de laatste maanden over een zwem vliegen in en om het huis. Sommigen denken dat de bron even verderop, ligt bij recyclingbedrijf Dirix. Eerder onderzoek van de gemeente pleitte dat bedrijf echter vrij en daarom heeft Dirix gedreigd om iedereen die hen met de zaak in verband brengt, aan te klagen wegens laster.

Kinderachtig

Het raadslid noemt de brief 'kinderachtig' en stelt dat haar het werk als raadslid onmogelijk wordt gemaakt wanneer ze niet meer in staat zou zijn om problemen in de gemeente aan te kaarten. Chantal Meijers: "Ik zie een eventuele claim met alle vertrouwen tegemoet. Ik ga in ieder geval niet in op de eis om een soort rectificatie te plaatsen op Facebook. Ik heb bij de gemeente nogmaals aangegeven dat er een gedegen onderzoek moet komen, zodat het vliegenprobleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Tot die tijd blijf ik me vastbijten in de zaak." De andere inwoner die een brief van Dirix ontving, heeft inmiddels gehoor gegeven aan de oproep om alle berichten van zijn Facebookpagina te verwijderen.

Niet intimiderend bedoeld

Directeur Ger Dirix van het recyclingbedrijf stelt dat de brief niet intimiderend bedoeld is, maar hij wil dat de naam van het bedrijf niet langer door het slijk wordt gehaald. "Wij zijn niet de bron. En als uit onderzoek blijkt dat we het wel zijn, zullen we het probleem direct oplossen."
De gemeente heeft inmiddels een nieuw onderzoek aangekondigd naar de herkomst van de vliegenoverlast in Elsloo.