LWV wil alsnog compensatie voor stremming Maas

© Istock
De Limburgse werkgeversvereniging LWV wil alsnog geld voor de geleden schade na de stremming van de Maas na een aanvaring van de stuw bij Grave.
LWV wacht dan ook met spanning op een onderzoeksrapport. Mocht daaruit blijken dat Rijkswaterstaat niet goed heeft gehandeld, dan moet de 9 miljoen euro geleden schade wat het LWV alsnog gecompenseerd worden.

Reparatie stuw Grave afgerond

Onderzoeksraad

De onderzoeksraad onderzoekt momenteel wat er precies is gebeurd bij de stuw in Grave. Ook kijkt de raad of de overheid goed heeft gehandeld bij het oplossen van de problemen. Meteen na de aanvaring was er veel kritiek van het bedrijfsleven op Rijkswaterstaat. Die zou er veel te lang over doen om noodmaatregelen te treffen. Dat zou volgens het bedrijfsleven onnodig veel geld kosten.
Na een onderzoek onder de leden pleitte de Limburgse Werkgeversvereniging LWV voor een compensatieregeling. Maar dat wees het kabinet van de hand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!