Politie tast in duister over doodsoorzaak Wilbert Ingenpass

© L1/Sjoerd van Heugten
Twee weken nadat Wilbert Ingenpass (50) dood in zijn woning in Blitterswijck werd gevonden, tast de politie nog steeds in het duister over de doodsoorzaak.
De politie houdt nadrukkelijk rekening met een misdrijf, maar kan dit vooralsnog niet met 100 procent zekerheid vaststellen. Ook andere scenario's worden daarom uitgebreid onderzocht.

Dood gevonden

Het lichaam van Wilbert Ingenpass werd op vrijdag 3 maart in de kelder van zijn woning aan de Jan Franssenstraat in Blitterswijck gevonden. De politie heeft vier dagen lang uitgebreid sporenonderzoek verricht in de woning. De gevonden sporen zijn voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd.

Onderzoek

De politie heeft daarnaast camerabeelden opgevraagd bij inwoners van Blitterswijck. De vele honderden uren aan beeldmateriaal worden in verband met het onderzoek bekeken. Ook de computer en enkele telefoons uit de woning zijn in beslag genomen.

Lees ook: Onderzoek op straat vanwege dode man in Blitterswijck

Wijkagent

Vrijdagochtend hield de politie in Blitterswijck een passantenonderzoek in de hoop meer informatie over die bewuste ochtend te krijgen. Inwoners kunnen met tips terecht bij wijkagent Jan Krouwel. "Ik roep dan ook iedereen op om alles bij de politie te melden, hoe klein of onbenullig het ook lijkt."

Sectie op lichaam

Op het lichaam van Wilbert Ingenpass is sectie verricht. Over de uitslag hiervan kan de politie, omwille van het onderzoeksbelang, nog geen mededelingen doen. Het is vooralsnog niet duidelijk of de man door een misdrijf om het leven is gekomen.
Om tunnelvisie te voorkomen, wordt met alle scenario's nog rekening gehouden. Er is daarom een Team Grootschalige Opsporing gestart, dat in nauw contact staat met de Officier van Justitie en dagelijks aan het onderzoek werkt.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.