PVV woest om plan van provinciebestuur

De PVV in het Limburgs Parlement is 'woest' over het plan van het provinciebestuur om tienduizenden euro's ter beschikking te stellen om radicalisering van moslimjongeren tegen te gaan.
Het geld is onder meer bedoeld om leerkrachten en werknemers in het maatschappelijk middenveld te trainen zodat ze radicalisering herkennen.

'Belachelijk'

Maar PVV-fractievoorzitter Michael Heemels vindt dat 'belachelijk'. Hij heeft dan ook een interpellatiedebat aangevraagd voor de vergadering van het Limburgs Parlement op 6 februari.

'Uitzwaaien op het vliegveld'

Volgens Heemels helpt maar "één remedie : oppakken, paspoort afnemen en het land uitknikkeren. Moslimjongeren die naar hun geliefde kalifaat willen gaan, zouden we moeten uitzwaaien op het vliegveld. Maar ze mogen nooit meer terugkomen."

Tikkende tijdbommen

De PVV heeft geen geloof in de mogelijkheid om moslimjongeren te de-radicaliseren. Het zouden tikkende tijdbommen blijven. De partij concludeert dan ook dat als er ooit iets in Limburg gebeurt, het provinciebestuur daar "door hun slappe houding medeverantwoordelijk voor is".
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!