Jack Vinders: 'gestemd op een roeptoeter'

© PvdA Kerkrade
"Het is even schrikken, maar eigenlijk ook wel logisch." Zanger en politicus Jack Vinders begrijpt ergens wel dat de PVV in Kerkrade veruit de grootste partij is geworden.
Vinders is al jaren lid van de PvdA en zit in Kerkrade in de gemeenteraad.

Verandering

Bijna 30 procent van de stemmen ging in die stad naar de partij van Geert Wilders. "Daar schrik je wel even van", zegt Vinders. "Maar er zijn nu eenmaal heel veel mensen die ontevreden zijn en een ander leven willen." Vinders snapt daarom dat veel mensen graag verandering willen en daarom kiezen voor de PVV. "Er is hier veel armoede, werkloosheid en weinig zicht op verbetering. Dan stem je toch sneller op de partij van een roeptoeter die een beter leven belooft."

PvdA-bolwerk

Kerkrade was jarenlang een PvdA-bolwerk. Vier jaar geleden werd de partij de grootste met 25,6 procent van de stemmen, net iets meer dan de PVV. Van die score blijft dit keer weinig over. De PvdA moet nu genoegen nemen met 4,2 procent van de stemmen.

Afgestraft

"Als je een nederlaag ziet aankomen, dan is het half zo erg. Dan kun je gewoon even bukken", reageert Vinders. Hij begrijpt wel dat de partij is afgestraft door de kiezers. "Als je de laatste vier jaar bekijkt dan heeft de partij haar sociale gezicht verloren."
Audio: Jack Vinders reactie op verkiezingen (16 mrt 2017)
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.