Stadsbrug Weert tot vrijdagavond buiten gebruik

© Google Streetview
De Stadsbrug in Weert blijft naar verwachting tot vrijdagavond afgesloten voor het verkeer.
De door problemen geplaagde brug blijft sinds dinsdagavond open staan, om te voorkomen dat de scheepvaart op de Zuid-Willemsvaart stil komt te liggen.

Reparaties

De reparaties die de problemen moeten verhelpen beginnen woensdag. Zodra die werkzaamheden zijn voltooid, wordt de brug eerst nog getest voordat de ophaalbrug weer in gebruik wordt genomen.

Opgeknapt

De brug werd een maand geleden na een uitgebreide opknapbeurt weer in gebruik genomen. Al snel begonnen de eerste storingen: verschillende keren gebeurde het dat de automatische slagbomen dicht bleven, terwijl de brug niet open stond. Steeds leidde dat tot veel verkeersoverlast.

Inspectie

Problemen met de veiligheidsvoorzieningen waren dinsdag de reden dat de brug in eerste instantie niet open ging, waardoor schepen op het kanaal niet door konden varen. Een inspectie door Rijkswaterstaat, de gemeente en bouwkundigen wees uit dat er reparaties nodig zijn voordat de brug weer gebruikt kan worden.

Omleiding

Het verkeer moet omrijden tot de brug weer wordt vrijgegeven. Motorverkeer moet gebruik maken van de bruggen van de Ringbaan, fietsers en voetgangers moeten het kanaal oversteken via de Biesterbrug, een kilometer van de Stadsbrug vandaan.