1Lunch: Mannen beroven met gasmaskers op in Heerlen

© iStock
* DNA-onderzoek Nicky Verstappen flink uitgebreid* Van Marwijk krijgt in Rusland versterking van schoonzoon* 'Groen geërgerd aan ronselen stemmen LVK'
DNA-onderzoek Nicky Verstappen flink uitgebreid
Het groot DNA-verwantschapsonderzoek naar de moord op Nicky Verstappen in 1998 wordt flink uitgebreid. Donderdagochtend verscheen er een persbericht van de politie online waarin stond dat 23.000 mannen een oproep kunnen verwachten. Volgens een woordvoerder van de politie klopt dit aantal niet. "Dit bericht is per ongeluk online verschenen", zegt hij. Lees hier meer.
© Openbaar Ministerie
Van Marwijk krijgt in Rusland versterking van schoonzoon
Je zou bijna denken dat dit een familie-uitje gaat worden. De gloednieuwe bondscoach van Australië, Bert van Marwijk, wordt namelijk vergezeld tijdens het WK in Rusland door zijn schoonzoon Mark van Bommel. "Het is een moeilijk team om te verslaan, fysiek heel sterk, de jongens willen allemaal heel graag. Het is een heel gemotiveerd team." Lees hier meer.
© ANP

Limburg sprekende mannen beroven slachtoffer met gasmasker op

In Heerlen heeft woensdagavond een gewelddadige beroving plaatsgevonden. Volgens Burgernet zouden de twee mannen een gasmasker dragen. De berovers maakten spullen afhandig van het slachtoffer. De beroving vond rond 20:30 uur plaats in de omgeving van de Bredastraat. Lees hier meer.
Onderzoek naar ingestort huis binnenstad Venlo
De gemeente Venlo start een onderzoek naar het instorten van de woning in de binnenstad. Daar stortte gistermiddag een huis volledig in. De tachtigjarige bewoonster heeft ontzettend veel geluk gehad. Ze kon ternauwernood haar haar huis verlaten. Samen met vijftien omwonenden, moest de vrouw de nacht elders doorbrengen. Lees hier meer.
© Omroep Venlo

'Groen geërgerd aan ronselen stemmen LVK'

Als het aan voormalige presentator Sjra Puts ligt, moet er een 'dopingvrij' Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) komen. De Swalmenaar vindt dat componisten en zangers geen afspraken moeten maken over stemmen of proberen om stemmen te ronselen. Hij hoopt dat er een 'waterdicht systeem' komt. Lees hier meer.