Buitenlandse media ontroerd door Nelly (87) uit Venlo

Nelly Jacobs (87) wil nog één keer paardrijden. © MGL/ Moniek Wegdam
De video waarin de 87-jarige Nelly Jacobs uit Venlo nog één keer kan paardrijden is na bijna twee weken nog steeds ongekend populair.
Niet alleen in Nederland, want ook bekende internationale kranten zoals de Engelse Huffington Post, de Amerikaanse Daily Mail en de New York Post kwamen de video op het spoor en schreven over 'onze' Nelly.

Hartverwarmend

De video over de wens van Nelly is inmiddels ruim 23,5 miljoen keer bekeken. Daarnaast kreeg de video ongeveer 30.000 hartverwarmende reacties van over de hele wereld.

Ondertiteling

De makers zijn onder de indruk van de vele reacties die ze op de video kregen. Omdat de video ook vaak is bekeken in het buitenland, hebben zij nu een versie gemaakt met ondertiteling. "Waarschijnlijk is het de combinatie van mens en dier", verklaarde Nikit Rempkens de kracht van het filmpje aan Hart van Nederland.

Gek op paarden

De bejaarde vrouw uit Venlo was als kind al gek op paarden, maar omdat ze lijdt aan de ziekte van Parkinson heeft ze ruim veertig jaar geleden voor het laatst op een paard gezeten. Maar daar kwam een tijdje geleden verandering in.

Lees ook: Wens van Nelly (87) uit Venlo gaat de hele wereld over.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!