Carboon niet op podium in mijnstad Geleen

De Limburgse dialectgroep Carboon speelt in het Jaar van de Mijnen niet in volledige bezetting in Geleen.
De initiatiefgroep Vetkaol, met leden van Heemkundevereniging Geleen en Theater Karroessel, wilde Carboon dolgraag in december óók een concert laten geven in de Geleense Hanenhof. Het lukt echter niet om de financiën rond te krijgen.

Wel in Sittard

Ad Hoogenboom van de Heemkundevereniging en Jos Bessems van Karroessel vertellen hoe Vetkaol het ‘niet vond kunnen’ dat Carboon wél in de Stadsschouwburg in Sittard zou spelen, maar niét in de mijnstad Geleen. "Daarop zijn we plannen gaan maken", zegt Bessems. "De datum was al geprikt, de band benaderd. Om een evenement te kunnen organiseren, moet je echter ook de begroting rond krijgen."

Weinig plaatsen, hoge prijs

Hoogenboom rekent voor dat een avond Carboon tussen de 13.000 en 14.000 euro zou kosten. Onder meer aan gage voor de band en de dure huur van speciale geluids- en lichttechniek, omdat die in de Hanenhof niet voorhanden is. "Zou je door de kaartverkoop uit de kosten willen komen, dan moet je gezien de capaciteit van de Hanenhof (750 man) een erg hoge prijs rekenen. We wilden echter niet meer vragen dan de schouwburg. Dus hadden we een tekort."

Gemeente

Vetkaol rekende op een bijdrage van de gemeente Sittard-Geleen. Nog voordat een concrete aanvraag was gedaan, bleek al dat van gemeentezijde geen financiële steun te verwachten viel. Op de Glück Auf-feestavond tijdens de MP Feesten in Geleen, op 19 juni, zingen Carboon-frontmannen Henk Steijvers en Ben Erkens wel met de Geleense harmonieën.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!