Maastricht en Tongeren gaan inniger samenwerken

© iStock
De gemeente Maastricht verstevigt de band met de Belgische gemeente Tongeren.
De samenwerking werd in 2012 ingezet en zal nu voor minimaal twee jaar voortgezet worden, zo maakt het stadsbestuur bekend.

Samenwerkingscoördinator

Vanuit beide steden wordt een 'samenwerkingscoördinator' aangesteld, die de band tussen beide steden inhoudelijk meer vorm gaat geven.

Cultuur

Maastricht en Tongeren ondersteunen elkaar nu al onder meer bij stadsreiniging en onderhoud, de uitwisseling van diverse vacatures en op cultureel gebied.
Zo werd de Vikingen-tentoonstelling gehouden in zowel het Gallo-Romeins museum in Tongeren als in het Maastrichtse Centre Céramique.

Inniger samenwerken

Die samenwerking krijgt de komende twee jaar meer vorm. Vooral op cultureel gebied willen beide steden, in de slipstream van de ambitie Maastricht Culturele Hoofdstad, 'laaghangend fruit' plukken. Gedacht wordt aan gezamenlijke ticketing en het beter benutten van elkaars museale en archivale cultuurschatten.

Toerisme

Daarnaast wordt gekeken naar innigere samenwerking op toeristisch vlak en of er gezamenlijk aanbesteed kan worden.
Op 'hoger niveau' wordt de samenwerking vooral geïntensiveerd om meer begrip te kweken voor elkaars opvatting, zoals bij drugsbeleid, op woongebied of bij mobiliteit van ambtenaren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!