Gemeente Voerendaal sluit autohandel woonwagenbewoner

© Google Streetview
Het bedrijventerrein waar de Voerendaalse woonwagenbewoners donderdagochtend hun chalets naartoe hebben verplaatst, wordt vrijdag door de gemeente gesloten.
Dat gebeurt vanwege een overtreding van de opiumwet. In een loods werden onlangs drugs gevonden. Dat zegt burgemeester Wil Houben tegen L1.

In de clinch

De gemeente ligt al langer met de man in de clinch. De bewoner en zijn buurman (zijn broer) hadden een jarenlange huurachterstand en daarom heeft de rechter bepaald dat het kampje geruimd mag worden. De gemeente had hen daarvoor tot uiterlijk vrijdag de tijd gegeven. Donderdag begonnen de bewoners zelf met het verplaatsen van de woonwagens.
Die worden nu gestald op het bedrijfsperceel van één van hen. En dat perceel wordt dus vrijdag gesloten door de gemeente. Het gaat om een autohandel.

Niet toegestaan

Burgemeester Wil Houben: "We hebben de bewoner in een eerder stadium aangegeven dat het niet is toegestaan om de chalets op het bedrijfsperceel te stallen. Nu dat toch is gebeurd, zullen we handhavend optreden. De chalets weghalen is een optie, maar mogelijk wordt dit eerst onderdeel van een juridische procedure."

Half jaar dicht

Deze kwestie rondom de chalets staat los van de sluiting van het bedrijfspand. "Op het bedrijventerrein stond onder meer een loods waarin drugs werden opgeslagen. Daarom wordt het pand voor een half jaar gesloten", licht de burgemeester toe.