Campings van Pinkpop open, de sfeer zit er al goed in

De campings op het terrein van Pinkpop stromen vol. © Nils Rompen/L1
De sfeer zit er zaterdagochtend al goed in op de campings van Pinkpop. Rond 8:00 uur gingen de poorten open en konden de festivalbezoekers hun tent opzetten. De eerste biertjes gingen direct al open.
"Het is zeker niet de eerste hoor", zegt een vrouwelijke bezoeker uit Veldhoven. Ze vertrokken om 4:30 uur met een groep richting Landgraaf en kwamen daar rond 6:00 uur aan. "En toen ging het eerste blikje bier open." De bezoekster is samen met een vaste groep al voor de tiende keer op Pinkpop.

Gesprek van de dag

De ontruiming van het Duitse festival Rock Am Ring vrijdagavond vanwege een terreurdreiging is bij bezoekers het gesprek van de dag. "Ik vond het wel eng. Je staat direct met beide benen op de grond", zegt een van de festivalgangers. "Het speelt wel door je gedachten, maar ik blijf er niet voor thuis." De bezoekers hopen dat Pinkpop zonder problemen verloopt. "Het is te hopen dat het hier allemaal rustig blijft en dat we lekker mogen genieten van Justin Bieber."

Lees ook: Eerste dag Pinkpop: Bieber als hoofdact, Garrix sluit af

60.000 bezoekers

Er worden zaterdag ruim 60.000 mensen verwacht op Pinkpop. Er zijn strenge veiligheidseisen. Zo zijn er op toegangswegen roadblocks geplaatst. Voor de beveiliging is ruim 1 miljoen euro uitgetrokken.
De organisatie van Pinkpop heeft na spoedoverleg besloten het programma niet aan te passen.

Lees ook: Organisatie Pinkpop: geen zorgen over voortgang festival

Audio: Campings van Pinkpop open, de sfeer zit er al goed in
Volg Pinkpop via L1: op de radio zaterdag (16-19u), zondag (13-18u) en maandag (16-19u). Op tv elke dag om 17.30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17.55 uur.