Veoliabus strandt bij laatste rit en wordt weggesleept

© Paul Bots
Eén van de 260 Veoliabussen die in de nacht van zaterdag op zondag worden vervangen door nieuw materieel van Arriva, heeft de eindbestemming net niet gehaald.
De bus strandde langs de A2 bij Maarheeze, op weg naar een groot parkeerterrein bij Eindhoven.

Verkopen

Op het parkeerterrein worden alle oude Veoliabussen verzameld in afwachting van een nieuwe bestemming. Een aantal is al verkocht en gaat richting Oost-Europa. Andere bussen moeten nog verkocht worden.

Sleepwagen

Vrijwilligers reden zaterdagavond- en nacht af en aan tussen Limburgse remises en de parking om nieuwe Arrivabussen op te pikken en de oude Veoliabussen in te leveren. Voor één bus eindigde de laatste rit echter achter een sleepwagen.
© Paul Bots

Veolia-Arriva

?Arriva neemt vanaf zondag het openbaar vervoer in Limburg over van Veolia. Dat bedrijf verzorgde tien jaar lang de busdiensten en regiotreinen in Limburg. Sommige bussen reden in die jaren wel een miljoen kilometer.
Lees maandag in De Limburger een uitgebreide reportage over de grote logistieke operatie. Laat hier weten wat jij van de nieuwe vervoerder vindt.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!