Provincie wil 'nalatige' sportgemeenten wakker schudden

© iStock
Het provinciebestuur wil geen zaken meer doen met Echt-Susteren, Simpelveld en Schinnen op sportief vlak, zolang die gemeenten geen beleid hebben om kinderen van ouders met weinig geld toch te laten sporten.
CDA-gedeputeerde Ger Koopmans maakte dat bekend in een statencommissie.

Jeugdsportfonds
In Limburg worden in 2018 en 2019 minimaal 1400 kinderen ondersteund via het Jeugdsportfonds Limburg, zodat ze toch kunnen sporten bij een vereniging. Het fonds betaalt dan de contributie of in sommige gevallen de benodigde sportspullen.

Bij de les
Het geld komt van gemeenten, aangevuld met middelen uit private fondsen, sponsors en donateurs. Koopmans zegt dat bekeken wordt hoe Echt-Susteren, Simpelveld en Schinnen 'toch bij de les betrokken kunnen worden'. Landgraaf en Mook en Middelaar zijn dit jaar voor het eerst mee gaan doen. "En die worden daarvoor geprezen", aldus de gedeputeerde.

Verontwaardiging
Vanuit Echt-Susteren en Schinnen klinkt verbazing. "Het lijkt mij beter dat we de Provincie even wakker schudden, de gemeente Schinnen is namelijk aangesloten bij de Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek", schrijft Pierre Thijssen, raadslid in Schinnen. Ook wethouder Geert Frische van Echt-Susteren was ontstemd over de uitspraken van zijn CDA-collega. "Laat je beter informeren."

Koopmans krijgt bal terug: 'Laat je beter informeren'