Motivering herbenoeming Bovens blijft geheim

Gouverneur Theo Bovens. © Flickr / Sebastiaan ter Burg
De precieze motivering van het Limburgs Parlement voor de voordracht van gouverneur Theo Bovens voor een nieuwe termijn van zes jaar blijft geheim.
Volgens voorzitter Geert Frische van de vertrouwenscommissie uit het Limburgs Parlement is het zelfs strafbaar om daar iets over te zeggen.

Tevredenheid

Maar de voordracht voor herbenoeming betekent in ieder geval dat er tevredenheid heerst over de manier waarop hij zijn ambt de afgelopen jaren heeft ingevuld, aldus Frische.

Lees ook: Gouverneur Bovens mag blijven van Limburgs Parlement

Afwijkt

De profielschets voor de nieuwe periode van Bovens is wel openbaar en daaruit blijkt dat die op een aantal punten afwijkt van die van zes jaar geleden. Bovens begon toen - op 1 oktober 2011 - aan zijn eerste periode.
Zo moet Bovens een grotere rol krijgen in het versterken van de grensoverschrijdende samenwerking en in het uitdragen van het imago en de identiteit van Limburg.
Audio: Geert Frische over herbenoeming Bovens - 12 mei 2017

Jonger

Bovens vindt zelf dat dat imago wel "een slagje jonger mag", zo zei hij in het Limburgs Parlement.

Rondjes

In dat kader gaat hij zich tijdens zijn jaarlijkse zomertoer ook richten op 12 tot 18-jarigen. "Want die ben ik tijdens mijn eerdere rondjes door Limburg nauwelijks tegen gekomen", aldus de gouverneur.

Smeerolie

In de profielschets staat verder dat er meer bekendheid moet worden gegeven aan zijn vele 'onzichtbare' gesprekken met gemeenten en burgemeesters. Bovens omschrijft die als 'informele smeerolie'. Maar die worden volgens hem wel steeds belangrijker.