Aangifte tegen Mark Verheijen vanwege omkoping

© ANP/Phil Nijhuis
Adventureworld of Taurus heeft aangifte gedaan tegen de Venlose politicus Mark Verheijen vanwege omkoping.
De Maastrichtse advocaat Richard Wagemans deed dit verzoek om Verheijen te vervolgen namens het Veldense bedrijf.

Taurus

"Na de recente publiciteit rondom het Tweede Kamerlid Mark Verheijen heeft ook de directie van Taurus zich beraden omtrent haar positie en hetgeen haar gedurende acht jaar is overkomen waardoor een en ander in een totaal nieuw en ander daglicht is komen te staan", schrijft Wagemans.

De volledige strafklacht van Taurus is hier te lezen.

Uitbreiding

Ondernemer Wout Heijmans vecht al jaren voor de uitbreiding van zijn bedrijf met onder andere een bioscoop. In 2005 kreeg hij daar van de gemeente Arcen en Velden een vrijstelling voor, maar die werd in 2010 door de gemeente Venlo vernietigd.
In de tussentijd gaf Venlo wel toestemming voor de bouw van een bioscoop door projectontwikkelaar Van Pol in de Venlose binnenstad.

Jarenlang geblokkeerd

"Deze gang van zaken kan niet anders worden uitgelegd dan dat de heer Verheijen zeer ver ging in het faciliteren van Piet van Pol en aan hem gelieerde ondernemingen. Verheijen heeft het project van Taurus jarenlang geblokkeerd ten gunste van de projecten van Van Pol en in ruil voor verkiezingsgiften", aldus de strafklacht.
Van Pol wordt al vervolgd voor omkoping van toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond.
Lees hier de eerdere berichten over Mark Verheijen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!