1Lunch: Fortuna-fans willen standbeeld Fernando Ricksen

* Liever geen Brabantse boeren in Limburg* Arts uit Sittard uit ambt ontzet door seksuele relatie met patiënt* Luidruchtige uil houdt Heerlenaren wakker
Sittardse arts uit ambt gezet vanwege seksuele relatie
Een 69-jarige arts uit Sittard mag zijn beroep niet meer uitoefenen vanwege seksuele contacten met een oud-patiënt. In de periode tussen juli en september 2013 had hij een seksuele relatie met een patiënt van een GGZ-instelling waar hij toen werkte. De arts heeft de patiënt zes jaar in behandeling gehad. Lees hier meer.
Nieuwe zwemplek in Limburg geopend
In Weert wordt vandaag een nieuw dagstrand geopend. Met de opening gaat een grote wens van veel Weertenaren in vervulling. Wanneer de buitentemperatuur boven de 23 graden uitkomt, kunnen bezoekers er zwemmen. Mensen moeten wel nog even wachten tot morgen, want vandaag wordt het tijdens zonnige perioden maximaal 21 à 22 graden. Lees hier meer.
© WeertdeGekste
Crowdfundingsactie voor standbeeld Fernando Ricksen
Supporters van Fortuna Sittard zijn een inzamelingsactie gestart voor een standbeeld van Fernando Ricksen bij de ingang van het stadion. De oud-Fortunees lijdt al lange tijd aan de dodelijke spier- en zenuwziekte ALS. De actie wordt onder andere gesteund door andere oud-spelers van de club, zoals Mark van Bommel, Wil Boessen en Kevin Hofland. Lees hier meer.
Luidruchtige uil zorgt voor slapeloze nachten
Slapeloze nachten voor Heerlenaren die wonen in de wijk Heerlerbaan. Een uil houdt de gemoederen daar de afgelopen dagen flink bezig. Volgens buurtbewoners maakt het dier ´s nachts ontzettend veel lawaai. Een omwonende ging er vannacht op uit om de lawaaimaker te zoeken en hij wist de uil op camera vast te leggen. Lees hier meer.
© 1Limburg, whatsapp, Brandon Knoops
Geen warm welkom voor Brabo-boeren
Brabantse boeren hoeven geen warm welkom te verwachten als zij zich in Limburg willen gaan vestigen. Door strengere regels in Brabant worden veel verhuizingen naar Limburg verwacht. Als het aan de Provincie Limburg ligt, gaat dat niet gebeuren en wordt de grens tussen de provincies voor boeren gesloten. Lees hier meer.