Vragen in Staten over Roermondse jaarrekening

© iStock
Drie oppositiepartijen in het Limburgs Parlement willen opheldering over de tegenstrijdige conclusies van de Roermondse burgemeester Rianne Donders en wethouder Frans Schreurs van financiën.
Zij hadden beiden een andere verklaring over goedkeuring van de de jaarrekening voor 2017.

Goedgekeurd

De jaarrekening, een soort verantwoording over de begroting, moest voor 15 juli bij de provincie liggen. Inclusief een verklaring van de accountant. Maar begin juli bleek die verklaring er nog niet te zijn. Toch stelde de burgemeester Donders voor om jaarrekening onder voorbehoud toch al goed te keuren. Zij had na een telefoontje met de Provincie begrepen dat dit kon, zo vertelde zij.

Afgekeurd

Wethouder Schreurs verklaarde later in de vergadering juist dat uit het contact dat hij had gehad met de Provincie was gebleken dat het nog niet kon. Hij pleitte er daarna voor om 'de zuivere weg te volgen' en in een extra raadsvergadering de jaarrekening pas goed te keuren als de accountantsverklaring er lag. Dat gebeurde vervolgens op 12 juli.

Opheldering

?DeVolkspartij Limburg, Partij voor de Dieren (PvdD) en 50Plus vinden het maar een vreemde gang van zaken. Zij eisen opheldering over wie van de twee het nu bij het rechte eind had, de burgemeester of de wethouder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!