Provincie wil stoppen met project verkeersslachtoffers

Het provinciebestuur wil vanaf volgend jaar stoppen met het project waarbij voor het leven getekende verkeersslachtoffers hun verhaal aan scholieren vertellen.
Dit zogeheten project Traffic Informers loopt al twaalf jaar. Het heeft als doel jongeren bewust te maken van de noodzaak van veilig verkeersgedrag.

Twijfels over effect

Maar in een evaluatie schrijft het provinciebestuur dat getwijfeld kan worden aan het effect en de toegevoegde waarde van Traffic Informers naast het bestaande onderwijsprogramma op het gebied van verkeersveiligheid.

Leeftijd

Ook is er onvoldoende sprake van verjonging bij de groep Traffic Informers waardoor het verschil in leeftijd met de scholieren steeds groter wordt. Verder stopt de huidige projectmanager na dit jaar en is er geen adequate vervanging gevonden, stelt het provinciebestuur.

2015

Vandaar 'dat dit project op een correcte manier wordt afgesloten door in 2015 naar een mooi en verdiend einde toe te werken', staat in de notitie.

SP en VVD willen door

Op verzoek van de SP komt 'Traffic Informers' vrijdag aan de orde in een statencommissie. De partij wil doorgaan met het project. In september vorig jaar sprak de VVD zich daar ook al voor uit.

Coalitie

Beide partijen maken deel uit van de nieuwe provinciale coalitie. Momenteel zijn vijftien Traffic Informers actief op scholen. Zij geven ruim 550 sessies per jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!